[ ΗΧΟΣ 0 ]
———————————————————————
(Συνέχεια από το προηγούμενο τεύχος)
Τα χρονοταξιδιωτικά αυτά κείμενα δεν είναι τίποτα άλλο παρά σταχυολογημένες ειδήσεις. Ειδήσεις οι οποίες έχουν φιλοτεχνηθεί χάρη στην ανεκτίμητη βοήθεια των ποικιλώνυμων ιών του μέλλοντός μας. Σημαντικές ειδήσεις και ασήμαντες ειδήσεις. Ειδήσεις μακροσκελείς και ειδήσεις σύντομες. Ευτράπελες ειδήσεις και ζοφερές ειδήσεις. Προερχόμενες από τον τύπο, τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό, αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την εσωτερική αλλά και από τη διεθνή επικαιρότητα. Οι εσωτερικές ειδήσεις, όντας στα ελληνικά, μεταφέρονται εντελώς αυτούσιες, όπως δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Οι μεταφρασμένες διατηρούν τον τόνο και το ύφος του συντάκτη, το κατά δύναμη. Αναφέρεται πάντα η χώρα δημοσίευσής τους. Κάποιες από τις ειδήσεις στοχεύουν στο ευρύ κοινό άλλες είναι περισσότερο στοχευμένες..
Στο βαθμό που τα fn (future news) είναι εξίσου σημαντικά με τα fn
(fake news) και στο βαθμό που ισχύει η λαϊκή ρήση «στα δύστοπα κλωθογυρίζεις, τις κακοτοπιές γνωρίζεις», οι ειδήσεις αυτές διεκδικούν τη δική τους αξιοπιστία. Προφανώς δεν είναι αληθινές αλλά απλώς πραγματικές. Προφανώς στοχεύουν να διασώσουν το μέλλον από τη λήθη.
Οι πηγές τους δεν αναφέρονται. Είναι ανώνυμες ακόμη, καθότι μελλοντικές. Τα παρένθετα τραγούδια προέρχονται από το παρελθόν. Το παρελθόν αγαπά το μέλλον, ως γνωστόν. Χωρίς ανταπόκριση, ως γνωστόν.
Πιθανόν κάποιοι αναγνώστες να θεωρήσουν τον τίτλο εσφαλμένο ή και παραπλανητικό, πιθανόν να ισχυριστούν πως πιο σωστός τίτλος θα ήταν «Ειδήσεις από ένα εγγύτερο μέλλον». Κατανοητό.
[ ΗΧΟΣ 1 ]
————————————————————
ΗΠΑ – Οικονομία & Επιστήμη
—————————————————————
Μια αίσθηση ασφάλειας
Ανακούφιση προκάλεσε σε μεγάλη μερίδα του αμερικανικού πληθυσμού η ανακοίνωση της κυβέρνησης, παραμονή του Hallowen να προχωρήσει σε επιδότηση της έρευνας για τη δημιουργία ισχυρών αντιικών για προγράμματα λογισμικού, μια ενέργεια που χαιρέτισε ο Μπιλ Γκέητς και άλλοι σημαίνοντες παράγοντες της Σίλικον Βάλεϊ. Όπως παραδέχθηκαν χαρακτηριστικά πολλοί απαισιόδοξοι Αμερικανοί «πρόκειται για ενέργεια που παρέχει μια κάποια αίσθηση ασφάλειας, καθώς, όπως φαίνεται, το εμβόλιο θα αργήσει να βγει στην αγορά, άρα η μόνη ελπίδα είναι τα φάρμακα».